Kiska: Dajte mi aspoň sto dní

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 14:30 • 2 min
Kiska: Dajte mi aspoň sto dní

BANSKÁ BYSTRICA – Prezident SR Andrej Kiska dnes po prvý raz vo funkcii hlavy štátu navštívil Banskú Bystricu. Stretnutie s onkologicky chorými deťmi, ktoré sú hospitalizované v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou, bolo pre neho emotívne.

slovakia

left justify in out

"Ako človek, ktorý roky robil v charite, nedalo mi, aby som sa tu nezastavil. Je to vždy ťažké, detičky bojujú spolu s rodičmi, ale sú tu ľudia, čo aj napriek tomu, aká je situácia v zdravotníctve, dávajú zo seba všetko, aby im pomohli prežiť obdobie, ktoré tu musia stráviť v čo najlepšej pohode," reagoval prezident po návšteve Kliniky pediatrickej onkológie a hematológie.

 

"Nedá sa, keď človek ide z onkológie, aby nevypadla aj slza. Nedá sa všetko vyliečiť, ale treba bojovať a treba podporovať všetkých tých, ktorí v tomto boji za nimi stoja. S úctou sa skláňam pred lekármi a zdravotným personálom, ktorí obetavo bojujú," dodal Kiska.

 

Na brífingu v nemocnici sa vrátil aj k návšteve banskobystrického pracoviska kancelárie prezidenta. "V týchto dňoch sa spoznávam so všetkými pracovníkmi kancelárie a oboznamujem sa s problematikou, aby som to všetko, čo som sľúbil, pomaly aj napĺňal," konštatoval prezident. Do Banskej Bystrice mieni chodiť skôr pre stretávanie sa s ľuďmi, než úradovať v miestnej kancelárii.

 

Na otázku TASR, či si už stihol vytvoriť obraz o situácii v tejto regionálnej kancelárii, prípadne, či už uvažoval o nejakých personálnych zmenách, Kiska reagoval: "Ešte je priskoro. Spoznávam sa s ľuďmi, ešte len nasávam samotný systém práce aj v Bratislave. Dajte mi aspoň sto dní."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies