Kiska chce čo najskôr spoznať prezidentov, preto veľa cestuje

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 13:54 • 2 min
Kiska chce čo najskôr spoznať prezidentov, preto veľa cestuje

BRATISLAVA - V priebehu dvoch týždňov absolvuje prezident Andrej Kiska štyri oficiálne zahraničné návštevy aj jednu pracovnú cestu.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu hlavy štátu Petra Petrusa Kiska tak veľa cestuje preto, aby čo najskôr spoznal ostatných prezidentov. "Prezident Kiska aj napriek nabitému domácemu programu prejavil záujem čo najskôr osobne spoznať svojich partnerov. Časové rozpätie štyroch zahraničných ciest sa aj preto môže zdať nahustené," vysvetlil Petrus.

 

Kiska už má za sebou minulotýždňovú oficiálnu návštevu Prahy, tento týždeň bol vo Varšave aj vo Viedni. Už v utorok 22. júla cestuje opäť do poľskej Varšavy na stretnutie hláv štátov V4, pobaltských krajín, Bulharska a Rumunska. Prezidenti sa chcú dohodnúť na spoločných postojoch pred summitom NATO, ktorý bude v septembri vo Walesi. Na druhý deň po summite poletí do Nemecka, kde ho privíta prezident Joachim Gauck.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona