Kiska by vzal zahraničnú návštevu do rómskej osady

NETKY.SK • 11 Október 2013, 09:51 • 2 min
Kiska by vzal zahraničnú návštevu do rómskej osady

BRATISLAVA - Návšteva rómskej osady, vlastnoručne robený burčiak, kniha od Petra Kresánka Slovensko, samorast či medaila. To je ponuka vecných či zážitkových darov, ktoré by dali zahraničným návštevám prezidentskí kandidáti Andrej Kiska, Radoslav Procházka, Peter Osuský a Ján Čarnogurský.

slovakia

left justify in out

"Ukázal by som im dobrotu a krásu našich ľudí. Nebál by som sa zobrať zahraničnú návštevu do rómskych osád, ktoré poznám, aby sa predsudky, ktoré mávame, vyvrátili. A naše Tatry, príroda, to je to, čo by som im ukázal," uviedol Kiska počas štvrtkovej (10. 10.) diskusie prezidentských kandidátov na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave.

Osuského vraj označujú ako muža knihy, preto by knihou obdaroval zahraničnú návštevu. Daroval by konkrétne knihu od Petra Kresánka Slovensko. "Poznám málo krajších vecí, ktoré ukazujú, že sme malá, ale pekná krajina, ktorá má históriu a ktorá nie je niečím strateným kdesi, ale ktorá stojí za to, aby si ju aj v zahraničí vážili," vysvetlil.

Procházka o sebe prezradil, že s chlapcami každý rok dorábajú burčiak. Priznáva, že to nie je "superdôstojné pre britskú kráľovnú", ale je podľa jeho slov "vyslovene pitný". Zaspomínal si na isté zasadnutie v Čachtičkách, kam tento burčiak priniesol. "S Paľom Hrušovským sme ho úspešne dali dole. Dobre, Paľo Hrušovský nie je britská kráľovná, to je jasné...," poznamenal Procházka. Niektoré návštevy by vzal pokojne aj na "halovku".

Čarnogurský má pripravené dve možnosti darov. "Prvá je nejaký pekný samorast a druhá zlato, nejaká medaila, niečo dozlata. Aby sme už konečne odhodili od seba imidž krajiny pastierov," vysvetlil Čarnogurský. Kandidáti sa vyjadrili aj k svojim manželkám. Kiska neočakáva, že by z jeho ženy bola veľká prvá dáma. Pani Kisková totiž podľa neho preferuje starostlivosť o ich malé deti. Osuský by bol rád, keby manželka politika nebola len priviazaná v kuchyni, ale by bola súčasťou jeho fungovania. Čarnogurský napríklad neočakáva, že bude mať slovo pri pečení manželkiných koláčov. Ani pri tom, ktorý pani Čarnogurská upiekla sestričkám, minulý týždeň stanujúcim pred úradom vlády, vraj nemal "absolútne žiadne slovo".

Pani Procházková sa podľa svojho muža venuje ich deťom a dobročinnej právnej pomoci slobodným matkám. Priznal, že keď sa jej pýtali na vzory prvých dám, spomenula Oľgu Havlovú a Hillary Clinton. "Ak to má znamenať, že by ma mala nahradiť, tak až v ďalšom volebnom období," poznamenal Procházka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies