Kiska bude vedúcim našej delegácie na Valnom zhromaždení OSN

NETKY.SK • 2 August 2014, 17:15 • 2 min
Kiska bude vedúcim našej delegácie na Valnom zhromaždení OSN

BRATISLAVA - Vedúcim slovenskej delegácie na septembrovej úvodnej oficiálnej časti 69. zasadnutia Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov (OSN) v New Yorku bude prezident Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

Sprevádzať ho budú minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák a stály predstaviteľ Slovenska pri OSN v New Yorku František Ružička. Vyplýva to z návrhu, ktorý do pripomienkového konania predložil rezort diplomacie.

 

Prezident Kiska podľa návrhu vo svojom vystúpení predstaví pozíciu Slovenska k riešeniu zásadných otázok v oblasti podpory mieru a bezpečnosti vo svete, dodržiavania ľudských práv, princípov demokracie, právneho štátu a posilnenia úlohy OSN. Osobitnú pozornosť bude venovať rozvojovej agende. “Všeobecná rozprava na úvod Valného zhromaždenia OSN (24. septembra - 3. októbra) predstavuje jedinečnú príležitosť pre najvyšších ústavných činiteľov všetkých krajín sveta osobne sa stretnúť, prerokovať aktuálne medzinárodné problémy a prezentovať politické vízie ďalšieho smerovania medzinárodného spoločenstva s centrálnou úlohou OSN,” píše sa v materiáli.

 

Zasadnutie Valného zhromaždenia OSN začne v New Yorku 16. septembra, hlavná časť zasadnutia sa koná od 23. septembra do konca roka 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies