Kiska bude počas inaugurácie podávať obed bezdomovcom

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 12:38 • 2 min
Kiska bude počas inaugurácie podávať obed bezdomovcom

BRATISLAVA - Počas svojho inauguračného dňa bude zvolený prezident Andrej Kiska v Prezidentskej záhrade podávať obed ľuďom bez domova, seniorom, ktorí využívajú opatrovateľské služby a odchovancom detských domovov.

slovakia

left justify in out

"Otvorím prezidentský palác pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc nás všetkých. A aspoň takto symbolicky chcem už v prvý deň ukázať, že budú pre mňa pri výkone funkcie prezidenta prioritou," zdôraznil Kiska.

 

Na slávnostnú recepciu Kiska pozval okrem predstaviteľov štátnych orgánov, vysokých škôl, diplomatického zboru či cirkví aj hostí, ktorí reprezentujú úspešné slovenské firmy, start-up komunitu, filantropické a mimovládne organizácie, kultúrne inštitúcie, ale i ľudí, ktorí dostali ocenenie Biela vrana, rodiny z Dobrého anjela a zdravotníkov či celosvetovo úspešných študentov. "Zloženie pozvaných hostí reprezentuje to, prečo som do politiky vstúpil. Pozval som ľudí, ktorí pomáhajú iným, aj ľudí, ktorí sami potrebovali pomoc. Medzi pozvanými sú statoční občania, ktorí sa ozvali, keď bolo treba, nie je im ľahostajný verejný priestor a snažia sa veci meniť k lepšiemu," povedal Kiska. Dodal, že s týmito ľuďmi sa vo svojom úrade chce stretávať častejšie.

 

Program nedeľnej (15. 6.) inaugurácie začne zložením sľubu na slávnostnej schôdzi Národnej rady SR v budove Slovenskej filharmónie a približne dvadsaťminútovým inauguračným prejavom Andreja Kisku. V ňom zvolený prezident plánuje hovoriť o svojej predstave výkonu prezidentského úradu.

 

Po prehliadke a pozdrave nastúpených jednotiek Ozbrojených síl SR sa prezident pešo presunie cez Hviezdoslavovo námestie na ekumenickú pobožnosť Te Deum do Dómu Sv. Martina. Program bude pokračovať príchodom do Prezidentského paláca a symbolickým prevzatím úradu od prezidenta Ivana Gašparoviča. Podvečer nový prezident položí veniec k pamätníku Brána slobody a kyticu k pamätníku obetiam Železnej opony v Devíne. “Hoci inaugurácia má predovšetkým oficiálny ráz, rád by som počas tohto dňa aj programom naznačil, ako si predstavujem úlohu prezidenta,” uviedol Kiska.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies