Kiska: Ani dnes by nikto nemal mať pocit, že sa ho terorizmus netýka

NETKY.SK • 27 September 2014, 18:31 • 2 min
Kiska: Ani dnes by nikto nemal mať pocit, že sa ho terorizmus netýka

NEW YORK - Nikto by nemal mať pocit, že sa ho terorizmus netýka. Naopak, treba si uvedomiť, že teroristi môžu zasiahnuť kdekoľvek a spraviť všetko pre to, aby sa tak nestalo. Pri príležitosti dnešnej návštevy múzea a pamätníka venovaného útokom z 11. septembra 2011 v New Yorku to uviedol prezident SR Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

"Jedenásty september definitívne zmenil náš pohľad na súčasný svet. Vidieť všetky tie pamiatky po ľuďoch, ktorí zomreli, prináša smútok, pocit, že teroristi môžu zasiahnuť kdekoľvek," priblížila hlava štátu po prehliadke múzea a položení venca pri pamätníku 9/11 Memorial na mieste bývalého Svetového obchodného centra.
      

Hrozbu terorizmu, najmä v súvislosti s pôsobením organizácie Islamský štát v Iraku a Sýrii, pripomenul Kiska aj vo svojom štvrtkovom (25.9.) prejave na pôde Organizácie Spojených národov (OSN). "Práve v týchto dňoch je táto úloha opäť aktuálna. Nesmieme mať pocit, že nás sa to netýka. Teroristi môžu zaútočiť a všetky krajiny, všetci ľudia by sme mali spraviť všetko pre to, aby sa také strašné veci, ako sa udiali tu, už nikdy neopakovali," dodal po dnešnej návšteve pamätného miesta.
      

Prezident je od utorka (23.9.) na pracovnej ceste v USA. Dnes trávi svoj posledný deň v New Yorku, v nedeľu (28.9.) sa po návšteve Festivalu slovenského dedičstva v New Jersey presunie na západné pobrežie Spojených štátov, kde strávi niekoľko dní v San Diegu a San Franciscu. Späť do vlasti sa hlava štátu vráti 2. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona