Kiska: Aj keď je príroda drsná a krutá, ľudia sa dokážu zomknúť a ukázať silu

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 09:02 • 2 min
Kiska: Aj keď je príroda drsná a krutá, ľudia sa dokážu zomknúť a ukázať silu

TERCHOVÁ - Aj keď je príroda niekedy drsná a krutá, napriek tomu sa ľudia vždy dokážu zomknúť a ukázať svoju silu.

slovakia

left justify in out

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska to povedal po sobotňajšom galaprograme 52. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni pod názvom UNESCO v Terchovej.
      

Priznal, že Jánošíkove dni navštívil prvýkrát. "Je to fantastická atmosféra. Cítiť tú obrovskú energiu medzi ľuďmi. Ale nielen medzi vystupujúcimi, ale aj medzi tými, ktorí sa pozerajú. Na záver ten spoločný spev, bolo to úžasné," zhodnotil slovenský prezident vystúpenie zhruba 120-členného Terchovského symfonického orchestra v závere medzinárodného galaprogramu.
      

V najbližšom období chce v rámci návštev regiónov prísť Kiska aj do Vrátnej doliny, ktorú zničila prívalová vlna po silnej búrke. "Našťastie neprišlo k tomu najhoršiemu. Ale žiaľ, prišlo k mnohým škodám. Som veľmi rád a pán starosta mi potvrdil, že všetky štátne orgány, ktoré mohli pomôcť, pomohli. Všetci bojovali a aj vďaka organizátorom sa dnes tento festival mohol uskutočniť v plnej kráse," dodal Kiska.
      

S predstaviteľmi Terchovej sa slovenský prezident zhováral aj o možnostiach pomoci. "Kancelária prezidenta ani prezident nemá záchranný balíček, ktorý by mohol v tomto smere poskytnúť. Ale veľmi rád sa zúčastním, pomôžem a poprípade prevezmem záštitu nad zbierkami, ktoré by mohli tomuto krásnemu regiónu pomôcť," uzatvoril prezident SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona