Kirill obvinil intelektuálov z nešťastia, ktoré Rusko postihlo v 20. storočí

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 07:30 • 2 min
Kirill obvinil intelektuálov z nešťastia, ktoré Rusko postihlo v 20. storočí

MOSKVA - Moskovský patriarcha Kirill obvinil v stredu "inteligenciu" zo všetkého nešťastia, ktoré Rusko postihlo v 20. storočí.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov bol tento "mlynček na mäso" dôsledkom zločinov, ktoré ruská inteligencia spáchala na "cirkvi, vlastnom ľude i vlastnej krajine", informovala stanica Slobodná Európa. Patriarcha sa posťažoval aj na prebiehajúcu "vojnu historických argumentov" ohľadom udalostí z roku 1917, keď bola vo februári zvrhnutá ruská monarchia a malá skupina boľševikov počas prevratu v októbri prebrala moc. "Je nutné spraviť všetko pre to, aby tieto rozdielnosti nevyvolali nový občiansky konflikt," varoval Kirill.

 

Patriarcha začiatkom roka označil tieto udalosti za "obrovský zločin". "Musíme sa z týchto hrozných činov náležite poučiť: musíme odčiniť svoje hriechy, ako aj hriechy našich predkov prostredníctvom cnosti," doložil.

 

Kirill (70) sa stal patriarchom Moskvy a celej Rusi, ako aj primasom ruskej pravoslávnej cirkvi v roku 2009.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies