Kirilenko zostane prezidentom ruskej federácie ďalšie štyri roky

NETKY.SK • 25 August 2016, 15:51 • 2 min
Kirilenko zostane prezidentom ruskej federácie ďalšie štyri roky

PETROHRAD - Andrej Kirilenko bude ďalšie štyri roky prezidentom Ruskej basketbalovej federácie (RBF). Na volebnej konferencii v Petrohrade nemal protikandidáta, referuje oficiálny server organizácie.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný majster Európy 2007 a bronzový olympijský medailista z Londýna 2012 sa ujal funkcie vlani v auguste iba dva mesiace po skončení aktívnej kariéry. Na čelo ho vtedy zvolili delegáti kongresu RBF. Kirilenko odohral v severoamerickej NBA 797 zápasov za Utah, Minnesotu a Brooklyn, dosiahol kariérny priemer 11,9 bodu a 5,5 doskoku na jeden duel.

 

V minulosti si obliekal aj dresy Petrohradu a CSKA Moskva. Ako krídelník bol platný najmä v defenzíve. Na drese nosieval číslo 47, jeho kombináciou s iniciálkami mu prischla prezývka AK-47 podľa svetoznámej útočnej pušky Avtomat Kalašnikova vzor 1947.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona