Kirgizský prezident odvolal ministra obrany podozrivého z korupcie

NETKY.SK • 12 Október 2015, 11:57 • 2 min
Kirgizský prezident odvolal ministra obrany podozrivého z korupcie

BIŠKEK - Kirgizský prezident Almazbek Atambajev odvolal dnes z funkcie ministra obrany Abibillu Kudajberdijeva, ktorého štátna bezpečnostná služba a prokuratúra vyšetrujú pre spreneveru. Oznámila to agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Prezidentská kancelária v krátkom vyhlásení informovala o odvolaní ministra a vymenovaní jedného z jeho námestníkov za úradujúceho ministra obrany, nevysvetlila však, prečo k nemu došlo. Kudajberdijev ani ministerstvo obrany sa k odvolaniu nevyjadrili.


Štátna bezpečnostná služba a vojenský prokurátor predtým oznámili, že vyšetrujú spreneveru 12 miliónov somov (KGS, 154.000 eur) na ministerstve a že začali trestne stíhať Kudajberdieva.


Tento mesiac sa v Kirgizsku uskutočnili parlamentné voľby, v ktorých si spojenci prezidenta Atambajeva zabezpečili parlamentnú väčšinu. K odvolaniu ministra obrany dochádza v čase, keď táto stredoázijská republika čelí narastajúcej hrozbe militantného islamu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona