Kirgizsko prekazilo útok Islamského štátu na ruskú základňu

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 14:47 • 2 min
Kirgizsko prekazilo útok Islamského štátu na ruskú základňu

BIŠKEK - Kirgizské bezpečnostné sily prekazili plánované útoky militantov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v hlavnom meste Biškek a na neďalekú ruskú vojenskú základňu.

slovakia

left justify in out

Oznámili to dnes miestne úrady, ktoré citovala agentúra Reuters. Príslušníci bezpečnostných zložiek rozbili teroristickú bunku plánujúcu útoky počas štvrtkového zásahu v Biškeku, počas ktorej zabili šiestich členov IS a ďalších siedmich zatkli.

 

"Pripravovali dva teroristické útoky: jeden na hlavnom námestí (v Biškeku) počas dnešných modlitieb pri príležitosti ukončenia mesiaca ramadán, a druhý na (ruskej) leteckej základni v Kante," uviedol dnes hovorca kirgizského Štátneho výboru pre národnú bezpečnosť.

 

K operácii voči militantom došlo v hlavnom meste Kirgizska vo štvrtok. Svedkovia zaznamenali explózie a streľbu z automatických zbraní len asi 1,5 kilometra od sídla tamojšej vlády a parlamentu. Objekt, v ktorom sa ukrývali ozbrojenci, počas zásahu zachvátil požiar. Polícia hermeticky uzavrela príslušnú štvrť Biškeku a dočasne ju odpojila aj od dodávok elektriny a plynu.

 

Rusko využíva leteckú základňu pri meste Kant, nachádzajúcu sa asi 20 kilometrov od východne Biškeku, od roku 2003. Okrem vojenských lietadiel a vrtuľníkov sú na nej nasadené stovky príslušníkov ruskej armády.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies