Kirgizského prezidenta Atambajeva hospitalizovali v Moskve so srdcom

NETKY.SK • 23 September 2016, 14:18 • 2 min
Kirgizského prezidenta Atambajeva hospitalizovali v Moskve so srdcom

MOSKVA - Kirgizského prezidenta Almazbeka Atambajeva prijali dnes do moskovskej nemocnice, kde bude pokračovať v liečbe problémov so srdcom.

slovakia

left justify in out

Atambajev (60), ktorý má ešte rok do vypršania svojho mandátu, sa lieči v Ústrednej vládnej nemocnici, prísne stráženom zariadení na moskovskom predmestí Kuncevo. Nemocnica je považovaná za najlepšiu v Rusku.

 

Prezident začiatkom týždňa pre bolesti v hrudníku odvolať svoju účasť na zasadaní Valného zhromaždenia OSN. Bol nútený zostať v tureckom Istanbule, odkiaľ ho previezli do Ruska.

 

Atambajev, ktorý stojí na čele šesťmiliónového Kirgizska od roku 2011, predtým nemal vážnejšie zdravotné problémy. Už dávnejšie prisľúbil, že po vypršaní svojho funkčného obdobia v decembri budúceho roka odstúpi.

 

Atambajev je už druhým prezidentom zo strednej Ázie, ktorého v ostatnom čase postihli vážne zdravotné problémy, všíma si agentúra Reuters. Uzbecký prezident Islam Karimov zomrel začiatkom mesiaca na mozgovú porážku.

 

Kirgizsko, kde žije väčšinové moslimské obyvateľstvo, je politicky nestabilné už viac než jedno desaťročie. Násilné protesty v rokoch 2005 a 2010 viedli k zvrhnutiu Atambajevových dvoch predchodcov v najvyššom úrade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies