Kirgizská polícia vypátrala islamistu na úteku, pri zatýkaní ho zastrelila

NETKY.SK • 16 Október 2015, 09:02 • 2 min
Kirgizská polícia vypátrala islamistu na úteku, pri zatýkaní ho zastrelila

BIŠEK - Kirgizská polícia dnes počas pátracej akcie zastrelila jedného z islamistov, ktorí začiatkom týždňa ušli z väzenia neďaleko Biškeku, kde si mali odpykať doživotný trest.

slovakia

left justify in out

V deväťčlennej skupine väzňov, ktorí ušli z väzenia, bolo aj sedem islamistov odsúdených na doživotie. Ihneď po úteku sa začalo pátranie, pričom polícia zakrátko dolapila piatich väzňov. Ďalšieho sa podarilo vypátrať dnes počas policajnej operácie na trhovisku v Biškeku. "Muž pri zatýkaní kládol odpor a bol zastrelený," spresnil pre agentúru RIA Novosti policajný zdroj. Po ďalších väzňoch sa ďalej pátra. Polícia upozornila, že väzni na úteku predstavujú "vážnu hrozbu pre celú spoločnosť".

 

V súvislosti s útekom väzňov vláda nariadila osobitnú ochranu všetkých strategických objektov v hlavnom meste. Traja zo štyroch väzňov na úteku sú totiž členmi organizácie Džajš al-Mahdí (Mahdího armáda), ktorú Kirgizsko obviňuje z uskutočnenia niekoľkých bombových útokov a z plánovania prevratu.

 

Väzni pri úteku z nápravného zariadenia uškrtili troch strážcov. Ďalší ich útok prežil, ale upadol do kómy a dnes podľa RIA Novosti zomrel.

 

RIA Novosti uviedla, že v Kirgizsku neexistujú väzenské tábory, kde by si odsúdení odpykávali dlhoročné či doživotné tresty, zostávajú preto v zariadeniach určených na vyšetrovaciu väzbu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona