Zdeněk Troška príde predstaviť svoju novú rozprávku Čertoviny

NETKY.SK • 4 Január 2018, 12:00 • 2 min
Zdeněk Troška príde predstaviť svoju novú rozprávku Čertoviny

BRATISLAVA - Jedna z vecí, v ktorej je český národ veľmi zdatný, je natáčanie rozprávok o čertoch. Jednu takú urobil v minulom roku režisér Zdeněk Troška a príde ju predpremiérovo predstaviť aj na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Snímku Čertoviny, ktorá sa do slovenskej kinodistribúcie dostane 11. januára, uvedú ešte predtým v troch osobitných predpremiérach. Na známeho filmára a tiež trojicu hereckých predstaviteľov, Saru Sandevu, Davida Gránského a Richarda Jaroslava Müllera sa môžu tešiť fanúšikovia a fanúšičky v Žiline, Nitre a Trnave.

Hlavnými hrdinami príbehu sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorých vládca pekla pošle za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu. Úlohu sa im však nedarí splniť a namiesto, aby ľudí navádzali na hriechy, im neúmyselne pomáhajú. Všetko sa zmení, keď sa v prestrojení dostanú na statok, kde chce sedliak vydať dcéru za bohatého muža, i keď ona miluje iného.

 

V hlavných úlohách sa predstavia Jakub Prachař a Dominick Benedikt, Lucifera si zahral Karel Dobrý, zamilovaný pár stvárnili Sara Sandeva a Richard Jaroslav Müller a herecké obsadenie dopĺňajú Jana Bernášková, Oldřich Navrátil, Andrea Hoffmannová, Jaromír Nosek či spomínaný David Gránský.

"Ako dieťa som sa čertov bál. V každom tmavom rohu v pivnici som ich vždy videl celý húf. Neviem kedy prišiel zlom, že som si ich obľúbil. Možno potom, keď som sa neskôr pozrel do zrkadla a uvidel som naozajstného živého čerta. Odvtedy som s nimi kamarát," komentoval šesťdesiatštyriročný Troška, autor filmových trilógií Slnko, Seno... (1983, 1989, 1991), Kameňák (2003 - 2005) či Babovřesky (2013 - 2015).

Na konte má aj rozprávky ako O princeznej Jasnenke a lietajúcom ševcovi (1987), Princezná z mlyna (1994), Princezná z mlyna 2 (1999), Z pekla šťastie (1999), Z pekla šťastie 2 (2001), Čertova nevesta (2011) alebo Strašidlá (2016). Informácie pochádzajú od PR manažérky Andrey Pivarčiovej.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona