Kino Hron ponúkne festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 15:11 • 2 min
Kino Hron ponúkne festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji

ŽIAR NAD HRONOM - Päticu dokumentárnych filmov približujúcich aktuálne témy prinesie do žiarskeho Kina Hron festival Ekotopfilm. Festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji zavíta do mesta vo štvrtok 8. marca.

slovakia

left justify in out

"Filmy atraktívnym spôsobom otvárajú a poukazujú na niektoré z mnohých problémov, ktorým naša civilizácia čelí. Návštevníci sa môžu zapojiť aj do zaujímavej diskusie "mimo plátna" s názvom Domácnosť bez odpadov s hosťom Branislavom Moňokom, ktorý sa podelí o svoje osobné skúsenosti," informovala Petra Demková zo žiarskeho mestského kultúrneho centra.

 

V rámci žiarskeho Junior festivalu, ktorého sa zúčastnia žiaci miestnych základných a stredných škôl, podľa nej najprv premietnu vybrané dokumenty určené pre detského diváka. Následne je pre školákov pripravený sprievodný program.

 

Medzinárodný filmový festival má takmer polstoročnú tradíciu. Na území bývalého Československa sa festival Ekotopfilm po prvýkrát uskutočnil už v roku 1974 a je tak najstarším filmovým festivalom s environmentálnou tematikou na svete. Nosnou myšlienkou aktuálneho ročníka je myšlienka "Na konci evolúcie nie je krása".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona