Kings porazili Chicago: Gáborík si zahrá finále Stanleyho pohára!

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 08:00 • 2 min
Kings porazili Chicago: Gáborík si zahrá finále Stanleyho pohára!

CHICAGO - Hokejisti Los Angeles Kings si druhýkrát za posledné tri roky zahrajú o Stanleyho pohár, v nedeľňajšom rozhodujúcom siedmom zápase finále Západnej konferencie vyhrali v Chicagu 5:4 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Na postupe do boja o cennú trofej proti New York Rangers má zásluhu aj Marián Gáborík, ktorý v nedeľu strelil jeden gól a s dvanástimi presnými zásahmi je najlepším strelcom play-off. Pre Michala Handzuša s Mariánom Hossom sa skončila sezóna 2013/2014.

 

Chicago v rozhodujúcom súboji trikrát vyhrávalo, Los Angeles však dokázalo zmazať aj dvojgólovú stratu. Súboj do nadstaveného času poslal gól Mariána Gáboríka z 53. min. V predĺžení o výhre Kings a vyradení obhajcov Stanleyho pohára rozhodol Alec Martinez. Los Angeles je prvým mužstvom v histórii súťaže, ktoré potrebovalo na postup do finále maximálny počet 21 zápasov. 

 

Gáborík odohral necelých 18 minút, počas ktorých si okrem gólu do štatistík zapísal aj dva plusové body a tri strely. Marián Hossa sa so sezónou rozlúčil vyše 20-minútovou korčuliarskou porciou, počas ktorej šesťkrát ohrozil bránku súpera. Michal Handzuš hral necelých deväť minút, mal dve strely. 

 

Gáborík nastúpi vo finále Stanleyho pohára proti svojmu bývalému tímu. Séria medzi Los Angeles a New York Rangers sa začína v stredu 4. júna na ľade Kings, v Staples Centre je na programe aj druhý duel v sobotu 7. júna. 

Výsledok nedeľňajšieho rozhodujúceho siedmeho zápasu finále Západnej konferencie play-off zámorskej hokejovej NHL: 


Chicago - Los Angeles 4:5 po predĺžení (3:2, 1:1, 0:1 - 0:1) - konečný výsledok série: 3:4, LA postúpilo do finále Stanleyho pohára 
Góly: 6. Saad (P. Kane, Shaw), 9. Toews (P. Kane, Seabrook), 18. Sharp (Kruger), 39. Sharp (Saad) - 17. J. Carter (D. Brown, Toffoli), 18. Justin Williams (Vojnov, King), 31. Toffoli (M. Greene, King), 53. GÁBORÍK (D. Brown, Kopitar), 66. Martinez (Justin Williams, M. Greene) 

 

Michal Handzuš odohral 8:40 min, mal 2 strely a 1 mínusový bod, Marián Hossa (obaja Chicago) odohral 20:39 min, mal 6 striel a dva mínusové body, Marián Gáborík (LA) odohral 17:40 min, mal 2 plusové body, 3 strely a strelil 1 gól.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies