Kings po vygumovaní Phoenixu vedú už 2:0, vonku sú naďalej bezchybní

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 06:48 • 2 min
Kings po vygumovaní Phoenixu vedú už 2:0, vonku sú naďalej bezchybní

Kings po vygumovaní Phoenixu vedú už 2 0, vonku sú naďalej bezchybní - Hokej Hokejisti Los Angeles Kings majú v play off zámorskej NHL nakopnuté k ďalšej jednoznačnej sérii. Králi vyhrali v noci na stredu aj druhý zápas finále Západnej konferencie na klzi

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Los Angeles Kings majú v play off zámorskej NHL nakopnuté k ďalšej jednoznačnej sérii. "Králi" vyhrali v noci na stredu aj druhý zápas finále Západnej konferencie na klzisku Phoenixu Coyotes a ujali sa komfotného vedenia 2:0, pričom sa celá séria presťahuje teraz do Kalifornie.

Triumf 4:0 pre hostí sa vo Phoenixe zrodil najmä vďaka dvom mužom: Jeffovi Carterovi a Jonathanovi Quickovi. Útočník Carter dosiahol prvý hetrik Kings vo vyraďovačke od čias legendárneho Waynea Gretzkého (1993) a Quick bol pozorný pri všetkých 24 pokusoch "kojotov".

Kings zatiaľ vyhrali všetkých 7 zápasov nadstavbovej časti v arénach súperov, čo je vyrovnaním počinu Chicaga z roku 2010. V súčte posledných dvoch ročníkov to už dáva šnúru 9 triumfov vonku, čo je absolútnym rekordom NHL. Zhodnú sériu úspechov zaznamenali NY Islanders v rokoch 1982 a 1983. Ťaženie na klziskách oponentov je dobrou predzvesťou pred ostatnými zápasmi, pretože tak Blackhawks, ako i Isles vo všetkých troch prípadoch z minulosti Stanleyho pohár získali.

play off zámorskej NHL:

finále Západnej konferencie:

Phoenix - Los Angeles 0:4

/stav série: 0:2/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona