Kings of Convenience odohrajú v Bratislave celý debutový album

NETKY.SK • 7 Október 2015, 14:39 • 2 min
Kings of Convenience odohrajú v Bratislave celý debutový album

BRATISLAVA - V bratislavskom Ateliéri Babylon vystúpi 5. decembra nórske pop-folkové duo Kings of Convenience. Na koncerte, ktorý bude súčasťou série NouveauNu.Night, zahrajú všetky skladby z debutového albumu Quiet Is The New Loud (2001).

slovakia

left justify in out

Kings of Convenience pripravia ku koncertu aj talkshow v angličtine so slovenským moderátorom, takže fanúšikom album priblížia aj cez príbehy viažuce sa na jednotlivé skladby a cez proces nahrávania. Vystúpenie nórskych hudobníkov bude aj z tohto dôvodu na sedenie a do predpredaja sa dostane oveľa menej lístkov, ako je bežná kapacita Ateliéru Babylon. Vstupenky sa dostanú do predaja v piatok 9. októbra v sieti Ticketportal.


Kapela Kings of Convenience vznikla v roku 1999 v Bergene a tvoria ju Erlend Oye a Eirik Glambek Boe. Tí sa spoznali ešte v škole a pôvodne pôsobili vo formácii Skog, s ktorou vydali EP nahrávku Tom Tids Tale (1996). Neskôr sa ale osamostatnili a už ako duo Kings of Convenience podpísali zmluvu s americkým vydavateľstvom Kindercore. Spomínaný debutový album Quiet Is The New Loud (2001) im produkoval Ken Nelson, ktorý spolupracoval aj s Coldplay. Nasledovali remixový album Versus (2001) a štúdiovky Riot On An Empty Street (2004) a Declaration Of Dependence (2009). Oye má okrem toho na konte aj sólovky Unrest (2003) a Legao (2014).

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies