Kimov najstarší syn nesúhlasí s vytváraním rodinnej dynastie

NETKY.SK • 12 Október 2010, 11:36 • 2 min
Kimov najstarší syn nesúhlasí s vytváraním rodinnej dynastie

Kimov najstarší syn nesúhlasí s vytváraním rodinnej dynastie

slovakia

left justify in out

img

Najstarší syn severokórejského vodcu Kim Čong-ila vyhlásil, že je proti dedičnému odovzdávaniu moci v rámci rodiny.
      Kim Čong-nam to uviedol počas sobotňajšieho interview v Pekingu, ktorého časti dnes odvysielala japonská televízia Asahi.
      Najstarší syn 68-ročného lídra KĽDR sa v minulosti všeobecne pokladal za jeho pravdepodobného následníka. Otcovu priazeň však údajne stratil, keď ho v roku 2001 zadržali pri pokuse o vstup do Japonska na falošný cestovný pas.
      V poslednej dobe je stále viac zrejmé, že hlavným favoritom na získanie moci v Pchjongjangu je najmladší, údajne 27-ročný syn Kim Čong-un.
      Otec a syn sa cez víkend spoločne objavili na tribúne na záberoch severokórejskej televízie z veľkej vojenskej prehliadky v hlavnom meste Pchjongjang. Zverejneniu bezprecedentných záberov nedávno predchádzalo vymenovanie Kim čong-una do hodnosti generála a do významných funkcií v rámci vládnucej Kórejskej strany pracujúcich.
      Najstarší syn Kim Čong-nam v tejto súvislosti vyjadril odmietavý postoj k vytváraniu rodinnej dynastie. Zdôraznil však, že je to potrebné akceptovať, ak si to vyžadujú vnútropolitické faktory.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies