Kim pokarhal robotníkov za nedostatočné pracovné nasadenie

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 16:39 • 2 min
Kim pokarhal robotníkov za nedostatočné pracovné nasadenie

PCHJONGJANG - Severokórejský vodca Kim Čong-un navštívil v pondelok dve továrne ležiace neďaleko hraníc s Čínou, pričom prejavil nespokojnosť s pracovným nasadením tamojších robotníkov. Informoval o tom britský denník Daily Telegraph s odvolaním sa na správy severokórejských štátnych médií.

slovakia

left justify in out

Kim si prezrel dve textilné továrne v meste Sinuidžu. Zamestnancov prvej z nich vyzval, aby namiesto sťažností na nedostatok financií a vybavenia vynaložili väčšie úsilie na svojpomocnú modernizáciu závodu. Tamojší robotníci musia podľa vodcu zvýšiť produktivitu svojej práce, napísala oficiálna tlačová agentúra KCNA.

 

Pracovníkov druhého z navštívených podnikov Kim napomenul za nedostatočnú údržbu "drahocenných" továrenských budov, ktoré podľa neho v súčasnosti pripomínajú stajňu.

 

Daily Telegraph v tejto súvislosti pripomenul, že Kim Čong-un je známy svojou výbušnou povahou a tým, že tvrdo trestá tých, ktorí vyvolajú jeho nevôľu.

 

V máji 2015 sa vodca komunistickej KĽDR rozčúlil počas návštevy korytnačej farmy, založenej na príkaz jeho otca Kim Čong-ila. Rozhneval sa, keď vo vodnej nádrži objavil uhynuté mladé korytnačky.

 

Riaditeľovi farmy vtedy nepomohlo ani vysvetlenie, že korytnačky uhynuli v dôsledku nedostatočných dodávok elektriny. Kim nástojil na tom, že ide o dôsledok nekompetentného vedenia a riaditeľa nechal v skrátenom konaní odsúdiť na smrť a zastreliť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona