Kim Čong-il sa so synom - nástupcom zúčastnil na vojenskej prehliadke

NETKY.SK • 11 Október 2010, 07:40 • 2 min
Kim Čong-il sa so synom - nástupcom zúčastnil na vojenskej prehliadke

Kim Čong-il sa so synom - nástupcom zúčastnil na vojenskej prehliadke

slovakia

left justify in out

img

Severokórejský líder Kim Čong-il a jeho zrejmý nástupca, najmladší syn Kim Čong-un sa dnes objavili na záberoch miestnej štátnej televízie počas rozsiahlej vojenskej prehliadky v hlavnom meste Pchjongjang.
      Obaja Kimovia stáli na prehliadkovej tribúne na centrálnom námestí v severokórejskom hlavnom meste. Vojenská prehliadka bola súčasťou osláv 65. výročia založenia vládnucej Kórejskej strany pracujúcich.
      Dohady o tom, že najmladší syn severokórejského vodcu Kim Čong-un preberie žezlo v jedinej komunistickej dynastii na svete - podobne ako Kim Čong-il od svojho otca a zakladateľa KĽDR Kim Ir-sena - vzrástli po zvolaní prvého zjazdu vládnucej strany po 30 rokoch.
      Na zjazde koncom septembra vymenovali Kim Čong-una do významných funkcií v rámci Kórejskej strany pracujúcich. Predtým mu tiež udelili hodnoť generála. Podľa predpokladov išlo o ďalšie kroky postupného odovzdávania moci zo strany Kim Čong-ila (68), ktorý pred dvoma rokmi údajne utrpel mozgovú porážku.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies