Kim Čong-il navštívil najväčšiu hydroelektráreň na ruskom Ďalekom východe

NETKY.SK • 22 August 2011, 12:27 • 2 min
Kim Čong-il navštívil najväčšiu hydroelektráreň na ruskom Ďalekom východe

Kim Čong-il navštívil najväčšiu hydroelektráreň na ruskom Ďalekom východe

slovakia

left justify in out

img

Severokórejský vodca Kim Čong-il si dnes prezrel najväčšiu vodnú elektráreň na ruskom Ďalekom východe. Oznámila to agentúra RIA Novosti.
      Kim pricestoval v sobotu na prvú návštevu Ruska od roku 2002, počas ktorej sa má stretnúť aj s ruským prezidentom Dmitrijom Medvedevom. Ako tradične sa vydal na cestu vo svojom obrnenom vlaku a postupne sa presúva smerom na západ po Transsibírskej magistrále.
      "Kimov vlak má 17 vozňov a v jednom z nich je aj jeho osobný mercedes, ktorým sa dnes odviezol do hydroelektrárne Burejskaja. Z pozorovacieho stanovišťa si prezrel tamojšiu priehradu," uviedol pre agentúru RIA Novosti nemenovaný dobre informovaný zdroj. Elektráreň sa nachádza na rieke Bureja v Amurskej oblasti.
      Podľa juhokórejských médií sa Kim stretne s Medvedevom v utorok v meste Ulan-Ude, metropole sibírskej Buriatskej republiky. Údajne bude rokovať aj s ruským premiérom Vladimirom Putinom.
      Severokórejský vodca pricestoval do Ruska v čase, keď jeho krajina zápasí s nedostatkom potravín a následkami ničivých záplav a čelí medzinárodnej izolácii kvôli svojim jadrovým programom.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies