FOTO Kim Kardashianová sa stretla s Trumpom, žiadala udeliť milosť väzenkyni

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 11:04 • 2 min
FOTO Kim Kardashianová sa stretla s Trumpom, žiadala udeliť milosť väzenkyni

WASHINGTON - Americká televízna hviezda Kim Kardashianová sa v stredu stretla v Bielom dome s americkým prezidentom Donaldom Trumpom, aby s ním prediskutovala možnosť udelenia milosti pre 63-ročnú Alice Marie Johnsonovú. Tá si vo väzení už vyše 20 rokov odpykáva doživotie za drogovú trestnú činnosť, napísala vo štvrtok spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Trump neskôr po schôdzke s hviezdou reality šou na sociálnej sieti Twitter napísal, že šlo o "skvelé stretnutie". 

 

 

 

 

Príbeh uväznenej Johnsonovej, ktorá sa stala medzitým už prababičkou, uvidela prvýkrát Kardashianová vďaka krátkemu videu, ktoré bolo zverejnené na sociálnych sieťach. Neskôr požiadala svoju dlhoročnú advokátku Shawn Holleyovú, aby sa na prípad pozrela. V súčasnosti Kardashianová platí nový tím právnikov, ktorý Johnsonovú v procese zastupuje.

 

Na Johnsonovej oslobodení pracuje Kardashianová už celé mesiace s prezidentovou dcérou Ivankou Trumpovou a jej manželom Jaredom Kushnerom - zaťom a zároveň blízkym poradcom prezidenta Trumpa -, ktorý vyvíja tlak na federálnu reformu väzenského systému.

 

V súvislosti s tým schválila minulý týždeň americká Snemovňa reprezentantov Kushnerov návrh zákona, ktorý má poskytnúť 50 miliónov dolárov na rehabilitačné programy pre väzňov, pripomenula BBC.

 

Johnsonovej dcéry tvrdia, že vďaka zapojeniu Kardashianovej sa proces s ich matkou značne urýchlil.

 

Alice Marie Johnsonovú odsúdili v roku 1996 na nepodmienečný doživotný trest za jej prvý drogový trestný čin - navyše nespojený s nijakým násilím. Bola odsúdená za to, že prostredníctvom telefónu odovzdávala správy medzi distribútormi drog a obchodníkmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona