Kim dal o sebe opäť vedieť, KĽDR odpálila do mora dve rakety

NETKY.SK • 25 Júl 2019, 07:03 • 2 min
Kim dal o sebe opäť vedieť, KĽDR odpálila do mora dve rakety

SOUL - Severná Kórea na seba opäť strháva pozornosť celého sveta, podľa vyhlásenia juhokórejskej vlády došlo vo štvrtok ráno k odpáleniu rakiet krátkeho doletu zo strany KĽDR.

slovakia

left justify in out

Ako informuje armáda, rakety boli odpálené z blízkosti pobrežného mesta Wonsan, pričom  leteli zhruba 430 kilometrov a leteli vo výške do 50 kilometrov. Následne dopadli do mora pri východnom pobreží. Ako sa zdá, obe rakety boli vystrelené z mobilného zariadenia.

 

Pozorovatelia sa vyjadrili, že odpálenie rakiet z KĽDR môže byť reakciou na plánované americko-juhokórejské vojenské cvičenia, ktoré sú podľa krajiny „prípravou na inváziu“. Testovanie rakiet je zjavnou nátlakovou taktikou Pchjongjangu zameranou na Washington, ktorému vysiela správu o tom, čo by sa mohlo stať, ak diplomacia medzi nimi zlyhá.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌹🌹

Príspevok, ktorý zdieľa Kim Jong Un (@marshalkimjongun),

Juhokórejské ministerstvo obrany však KĽDR odkázalo, aby prestali s konaním, ktoré "nepomáha úsiliu o zmiernenie vojenského napätia na Kórejskom polostrove". Japonský minister obrany Takeši Iwaja zase zdôraznil, že "ak to boli balistické rakety, porušujú sankcie OSN" a to je podľa neho "extrémne poľutovaniahodné". Bezpečnostná rada OSN Severnej Kórei totiž použitie tohto typu rakiet zakázala.

 

 

Podľa informácii Z USA o odpálení rakiet vie aj prezident Trump, no zatiaľ sa k tomu nebude vyjadrovať. Spolu s Južnou Kóreou analyzujú detaily incidentu a monitorujú ďalšie možné odpálenia zo strany KĽDR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies