Kim Čong-una parlament opätovne zvolil za šéfa Komisie národnej obrany

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 13:25 • 2 min
Kim Čong-una parlament opätovne zvolil za šéfa Komisie národnej obrany

SOUL - Severokórejského lídra Kim Čong-una dnes nový parlament "opätovne zvolil" za prvého predsedu vplyvnej Komisie národnej obrany (NDC). Informovalo o tom internetové vydanie denníka Japan Times s odvolaním sa na agentúru KCNA.

slovakia

left justify in out

Zasadanie parlamentu - Najvyššieho ľudového zhromaždenia - bolo spojené s očakávaním personálnych zmien po tom, ako vlani v decembri došlo k prekvapivej poprave jeho vysoko postaveného strýka Čang Song-tcheka, ktorý zastával funkciu podpredsedu NDC.
     

Výsledok dnešného hlasovania bol "prejavom absolútnej podpory a dôvery príslušníkov armády a celého ľudu," uviedla zmienená agentúra. Zasadanie je prvým pod Kimovým vedením, ktorý sa ujal moci v roku 2011. Severokórejčania v marci hlasovali v dopredu rozhodnutých voľbách, kde žiadny z kandidátov nemal konkurenciu.
     

Kim je zároveň prvým tajomníkom vládnucej Kórejskej strany práce (WPK), ako aj najvyšším veliteľom Kórejskej ľudovej armády (KPA), čo mu v kombinácii s jeho znovuzvolením za šéfa NDC dáva neobmedzenú moc v tomto silne militarizovanom totalitnom štáte.
     

Poprední straníci WPK sa v utorok stretli s cieľom rozhodnúť o personálnych zmenách vo vedení režimu po decembrovej popravy Čang Song-tcheka, ktorý bol vylúčený z vládnych štruktúr a obvinený z rozličných závažných zločinov vrátane vlastizrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies