Kim Čong-un vystúpil na štadióne pred 20.000 deťmi

NETKY.SK • 6 Jún 2012, 07:14 • 2 min
Kim Čong-un vystúpil na štadióne pred 20.000 deťmi

Kim Čong-un vystúpil na štadióne pred 20. 000 deťmi - Politika Nový severokórejský vodca Kim Čong-un sa prihovoril k približne 20.

slovakia

left justify in out

img

Nový severokórejský vodca Kim Čong-un sa prihovoril k približne 20.000 deťom, ktoré sa zišli na zhromaždení v Pchjongjangu, informovala dnes agentúra AP. 
      Deti z celej KĽDR si vypočuli príhovor vodcu na veľkom futbalovom štadióne pomenovanom po zakladateľovi komunistického štátu Kim Ir-senovi. 
      Išlo o druhý verejný prejav Kim Čong-una od nástupu do funkcie vlani v decembri. Jeho otec Kim Čong-il za celú dobu svojej vlády (1994-2011) predniesol na verejnosti len jeden krátky prejav. 
      Masové zhromaždenie detí v Pchjongjangu sa uskutočnilo v čase zvýšeného napätia na Kórejskom polostrove po neúspešnom aprílovom pokuse Severnej Kórey o odpálenie rakety dlhého doletu. 
      Kim Čong-un sa dostal k moci po smrti svojho otca Kim Čong-ila, ktorý mu pripravil cestu tým, že ho vymenoval na kľúčové vojenské a stranícke posty. Stal sa tak v poradí tretím členom kimovskej "dynastie", vládnucej v KĽDR od jej vzniku v roku 1948. Presný vek mladého Kima nie je známy, ale odhaduje sa približne 28 alebo 29 rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies