Kim Čong-un vymenoval človeka, ktorý má nájsť jeho nástupcu! Súvisí to s jeho zdravotným stavom?

NETKY.SK • 29 August 2021, 15:12 • 2 min
Kim Čong-un vymenoval človeka, ktorý má nájsť jeho nástupcu! Súvisí to s jeho zdravotným stavom?

PCHJONGJANG – Severokórejsky vodca, ktorý dlhé roky trpel nadváhou, schudol desiatky kíl. Polemizuje sa o jeho zdravotnom stave!

slovakia

left justify in out

Severokórejský vodca Kim Čong-un za posledné mesiace rapídne schudol. Viacerí teda začali polemizovať o tom, či má diktátor zdravotné problémy, alebo si zobral slová lekárov o svojej nadváhe k srdcu. Aktuálne však vyšli na povrch informácie o tom, že vládnuca Kórejská strana hľadá možného nástupcu, ktorý by ho vo funkcii nahradil.

 

Rapídny úbytok hmotnosti

Týmto výberom bol poverený Čo Jong-won. Informoval britský denník The Sun. Západné krajiny vyjadrili obavy, že v prípade, ak by sa diktátorovi niečo stalo, skončili by tak rokovania o ukončení severokórejského jadrového programu a denuklearizácie krajiny. 

 

Severokórejský režim pritom okomentoval rapídny úbytok hmotnosti zaneprázdnenosťou vodcu. Ten sa snaží vyriešiť hladomor v krajine, ktorý krajinu postihol začiatkom pandémie nového koronavírusu. 

 

Ako pre denník uviedol expert na KDĽR Michael Madden, Čo Jong-won bol poverený nájsť nového vodcu, ktorého dôkladne pripraví na jeho budúcu vládu. Podľa odborníka by bolo vhodné, ak by Kim Čong-una nahradil niekto z Kimovej dynastie.

 

Možnou nástupkyňou je Kimova mladšia sestra Kim Jo-čong. Odborník pripomenul, že pri výbere nového vodcu rovnako postupoval aj Kim Čong-il. Ten krátko po svojej mŕtvici určil skupinu ľudí, ktorým dôveroval, aby vyškolili nového nástupcu, syna Kim Čong-una. Madden sa domnieva, že ak má diktátor naozaj vážne zdravotné problémy, bude postupovať rovnako

 

Obetný baránok

Kim Čon-un trpí dlhé roky obezitou a pri výške 170 centimetrov vážil 140 kíl. Keď na čas zmizol spred očí verejnosti po mesiacoch sa opäť objavil, Juhokórejčania skonštatovali, že schudol minimálne 20 kíl, pričom naďalej chudne.

 

Množstvo kíl navyše a rapídny úbytok hmotnosti nemusí pritom nevyhnutne súvisieť so zdravotnými ťažkosťami. Madden vysvetlil, že chudnutie môže byť spôsobené odporúčaniami lekárov, aby uľavil svojmu kardiovaskulárnemu systému

 

Vymenovanie Čo Jong-wona do funkcie môže súvisieť aj s tým, že hľadá obetného baránka, na ktorého by hodil problém s nedostatkom potravín v krajine. Dodal, že ide o úplne bežný postup politických špičiek. Vysvetlil to tým, že ak sa v najbližšom čase tento problém nepodarí vyriešiť, vodca bude mať na koho hodiť vinu a pred verejnosťou sa očistil

 

Prečítajte si tiež: 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona