Kim Čong-un už chodí bez vychádzkovej palice

NETKY.SK • 5 November 2014, 09:26 • 2 min
Kim Čong-un už chodí bez vychádzkovej palice

LONDÝN - Severokórejský vodca Kim Čong-un sa po údajnej operácii členka objavil po prvý raz na verejnosti bez vychádzkovej palice - zúčastnil sa na stretnutí s veliteľmi spojenom s vojenskou prehliadkou armády KĽDR. Informoval o tom dnes web britskej televízie BBC s odvolaním sa na fotografie, ktoré zverejnili severokórejské štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Na najnovších fotografiách zverejnených dnes v štátnom denníku Rodong sinmun vidno Kim Čong-una na stretnutí s vojenskými veliteľmi. Podľa agentúry KCNA sa stretnutie armády v Pchjongjangu za účasti Kim Čong-una konalo v pondelok a utorok. Prvého muža komunistickej krajiny, ktorý sa na šesť týždňov stiahol z verejného života, sprevádzala jeho pravá ruka generál Hwang Pchjong-so a ďalší vrcholní predstavitelia režimu.
      

Severokórejský líder Kim Čong-un sa koncom leta náhle na šesť týždňov stiahol z verejného života. Juhokórejské tajné služby priniesli minulý týždeň informáciu o tom, že vodcovi diagnostikovali cystu na pravom členku a pod dohľadom zahraničných špecialistov sa v septembri alebo októbri podrobil operácii. Na verejnosti sa Kim Čong-un objavil až v polovici októbra, keď už bol po operácii a opieral sa o vychádzkovú palicu. Prestávka v Kimovom pôsobení na verejnosti spôsobila špekulácie a pochybnosti o zdraví najvyššieho muža KĽDR. Jednou z hypotéz bola aj teória o jeho odstavení z reálnej moci a mocenskom boji na najvyšších postoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona