Kim Čong-un uskutočnil výmenu na druhom najvyššom poste v krajine

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 12:10 • 2 min
Kim Čong-un uskutočnil výmenu na druhom najvyššom poste v krajine

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un uskutočnil výmenu vo funkcii šéfa politbyra Kórejskej ľudovej armády, považovanej za druhú najvýznamnejšiu funkciu v krajine.

slovakia

left justify in out

Dlhoročného vysokopostaveného člena politbyra Kórejskej strany práce Čche Rjong-hea nahradil doteraz menej známym generálom Hwang Pjong-soom, ktorý je podľa juhokórejských médií blízkym rodinným priateľom Kimovej matky.

 

Vymenovanie Hwang Pjong-soa na tento vplyvný post oznámil Kim Čong-un vo štvrtok na slávnostnej recepcii v Pchjongjangu pri príležitosti osláv 1. mája, Sviatku práce.

 

Dôvod výmeny 64-ročného politika, ktorý z titulu svojej vojenskej funkcie bol členom trojčlenného prezídia politbyra Kórejskej strany práce, nebol bezprostredne známy. Agentúra DPA píše, že na verejnosti sa v ostatných mesiacoch objavoval čoraz menej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies