Kim Čong-un: Severná Kórea čoskoro vykoná skúšku jadrovej hlavice

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 06:41 • 2 min
Kim Čong-un: Severná Kórea čoskoro vykoná skúšku jadrovej hlavice

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un vyhlásil, že jeho krajina čoskoro vykoná skúšku jadrovej hlavice a skúšobne tiež odpáli balistické rakety schopné niesť jadrové hlavice. Informovala o tom dnes oficiálna severokórejská tlačová agentúra KCNA.

slovakia

left justify in out

Kim sa podľa správy vyjadril pri účasti na úspešnom simulačnom teste opätovného vstupu balistickej strely do atmosféry, píše agentúra Reuters.

 

"Deklarujúc, že skúška explózie jadrovej hlavice a skúšobné odpálenie viacerých typov balistických rakiet schopných niesť jadrové hlavice sa uskutoční v krátkom čase s cieľom ďalej posilniť schopnosť nukleárneho útoku, (Kim) dal príslušnej sekcii pokyn, aby urobila prípravy do posledného detailu," uviedla KCNA.

 

Správa prišla v čase opätovne zvýšeného napätia na Kórejskom polostrove. Armády Južnej Kórey a USA sa zúčastňujú na každoročných spoločných vojenských cvičeniach, ktoré Soul označil za dosiaľ najväčšie. Pchjongjang sa takmer denne vyhráža preventívnymi útokmi po tom, ako sa stal terčom sprísnených sankcií OSN, uvalených v dôsledku jeho januárovej jadrovej skúšky a februárového odpálenia rakety dlhého doletu Severnou Kóreou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona