Kim Čong-un sa zotavuje po operácii členkov

NETKY.SK • 30 September 2014, 09:15 • 2 min
Kim Čong-un sa zotavuje po operácii členkov

SOUL - Severokórejský líder Kom Čong-un absolvoval v polovici septembra operáciu oboch členkov a momentálne sa z nej zotavuje na klinike v Pchjongjangu.

slovakia

left justify in out

Denník s odvolaním sa na dobre informovaný zdroj napísal, že Kim sa venuje rehabilitáciám na prestížnej klinike Bonghwa Clinic, kde sa liečia prominenti severokórejského režimu. Zranenie utrpel už dávnejšie počas jednej z inšpekčných ciest po krajine, ale dlhší čas ho ignoroval.

 

Kim, ktorý má údajne 31 rokov, sa objavil na verejnosti naposledy 3. septembra na koncerte. Videozáznam ukázal, že pri chôdzi kríval a podopieral sa paličkou. Zasadnutie parlamentu bolo minulý štvrtok prvou významnou akciou, na ktorej sa nezúčastnil, odkedy pred troma rokmi prevzal moc v krajine.

 

 

Komentáre k videozáznamom, ktoré boli odvtedy odvysielané, sú plné konštatovaní, že Kim pôsobí dojmom chorého človeka. Rozhlasová stanica Hlas Ameriky pritom upozornila na bezprecedentnosť prístupu severokórejských kameramanov, ktorí sa ani len nepokúsili skryť fyzický hendikep vodcu alebo jeho zdravotný problém.

 

Zahraniční politickí analytici podľa agentúry RIA Novosti pripúšťajú, že za Kimovým zmiznutím z očí verejnosti nemusia byť len zdravotné problémy. Podľa nich sa možno rozhodol neobjavovať sa na verejnosti, kým neutíchne pokračujúci boj o moc medzi najvyššími vojenskými predstaviteľmi v KĽDR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies