Kim Čong-un sa previezol na vojenskej ponorke

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 13:18 • 2 min
Kim Čong-un sa previezol na vojenskej ponorke

PCHJONGJANG - Severokórejský vodca Kim Čong-un absolvoval plavbu na vojenskej ponorke, počas ktorej poučil námorníkov o umení navigácie. Oznámili to dnes britské noviny Daily Telegraph s odvolaním sa na oficiálne médiá v Pchjongjangu.

slovakia

left justify in out

Štátna tlačová agentúra KCNA zverejnila sériu fotografii zachytávajúcich vodcovu návštevu u 167. námornej jednotky severokórejskej armády. Kim vykonal inšpekciu útvaru a dozeral na priebeh jeho výcviku. Na zverejnených fotografiách vidno Kim Čong-una stojaceho na veliteľskom mostíku ponorky plaviacej sa na hladine i pri srdečnom rozhovore s členmi posádky vnútri plavidla. 

 

"(Kim) stanovil kapitánovi kurz ponorky a naučil ho dobrú metódu navigácie," uviedla agentúra KCNA. Podľa dostupných informácií Kim Čong-un nikdy neabsolvoval nijaký námorný výcvik, uviedol v tejto súvislosti Daily Telegraph. 

 

Vodca počas inšpekcie jednotky zdôraznil, že ústredný výbor vládnej komunistickej strany pripisuje veľkú dôležitosť kombinovaným ponorkovým jednotkám. Súčasne akcentoval potrebu "posilnenia podvodnej operačnej kapacity ponoriek".

 

Kim ako najvyšší veliteľ Kórejskej ľudovej armády zároveň varoval vojakov, že "nenávistní nepriatelia" neustále striehnu na príležitosť k útoku na KĽDR, na ktorý sa systematicky pripravujú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies