Kim Čong-un sa po prvý raz oficiálne zmienil o dialógu medzi KĽDR a USA

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 06:24 • 2 min
Kim Čong-un sa po prvý raz oficiálne zmienil o dialógu medzi KĽDR a USA

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un v pondelok na zasadaní vládnucej strany po prvý raz oficiálne hovoril ohľadom budúcich rozhovorov medzi KĽDR a USA.

slovakia

left justify in out

Vodca predniesol správu o "nedávnom vývoji situácie na Kórejskom polostrove" vrátane samostatného summitu s Južnou Kóreou.

 

Kim "uskutočnil hlbokú analýzu a zhodnotenie vývoja súčasných vzťahov medzi Severom a Juhom, ako aj vyhliadok na dialóg medzi KĽDR a USA," informovala v utorok agentúra KCNA. Kim sa má v rámci zbližovania štátov Kórejského polostrova stretnúť 27. apríla s juhokórejským prezidentom Mun Če-inom.

 

Kim sa však o konkrétnom stretnutí s americkým prezidentom Donaldom Trumpom nezmienil. Šéf Bieleho domu súhlasil, že historická americko-severokórejská schôdzka by sa mohla konať už v máji. Ponuku sprostredkovala juhokórejská diplomacia, Pchjongjang však svoj záujem Washingtonu stále oficiálne nepotvrdil.

 

Po viacerých správach o tajných rozhovoroch medzi týmito rivalmi z čias studenej vojny Trump v pondelok novinárom oznámil, že sa chce s Kimom stretnúť v máji alebo júni. "Domnievam sa, že obe strany si vzájomne prejavia veľký rešpekt. Azda sa podarí dosiahnuť dohodu o jadrovom odzbrojení," povedal Trump.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies