Kim Čong-un sa oboznámil s postupom obnovy tajfúnom zničeného mesta

NETKY.SK • 18 September 2015, 10:27 • 2 min
Kim Čong-un sa oboznámil s postupom obnovy tajfúnom zničeného mesta

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un navštívil severovýchod svojej krajiny, aby sa oboznámil s postupom rekonštrukčných prác po ničivom tajfúne, ktorý sa oblasťou prehnal v auguste a zapríčinil smrť najmenej 40 ľudí.

slovakia

left justify in out

Agentúra Jonhap s odvolaním sa na severokórejské štátne médiá informovala, že počas návštevy v meste Radžin, ležiacim v blízkosti hraníc KĽDR s Čínou a Ruskom, vyjadril Kim spokojnosť s priebehom prác.

 

Severokórejský vodca predtým nariadil, že následky prírodnej katastrofy musia byť odstránené do 10. októbra, keď si vládna Kórejská strana práce pripomenie 70. výročie svojho založenia, pripomenuli severokórejské médiá, ktoré však neuviedli, kedy sa Kimova inšpekčná návšteva v Radžine konala.

 

Tajfún Goni spôsobil v Radžine smrť najmenej 40 ľudí a napáchal veľké materiálne škody - zničených bolo 5200 bytových domov a vyše 100 administratívnych budov, bez strechy nad hlavou sa ocitlo viac ako 1400 rodín. Poškodená bola železničná trať, cesty i most.

 

Na Filipínach tento tajfún usmrtil 14 ľudí a ďalších 20 sa pri jeho vyčíňaní zranilo v Japonsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies