Kim Čong-un pozval na narodeniny aj Rodmana s bývalými hráčmi

NETKY.SK • 7 Január 2014, 09:00 • 2 min
Kim Čong-un pozval na narodeniny aj Rodmana s bývalými hráčmi

PEKING - Bývalý basketbalista zámorskej NBA Dennis Rodman pricestoval spoločne s tímom niekdajších hráčov do Kórejskej ľudovodemokratickej republiky pri príležitosti oslavy 31. narodenín tamojšieho vodcu Kim Čong-una. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pre kontroverzného Rodmana to je už štvrtá návšteva KĽDR, respektíve hlavného mesta Pchjongjangu, kde plánuje odohrať exhibičný zápas. Počas predchádzajúcich návštev KĽDR Rodman strávil čas s Kimom ako jeho hosť pri stolovaní, hoci pri treťom "tripe" sa s ním nestretol.       

Rodman však jasne zdôraznil, že sa do politiky a podobných tém s vodcom KĽDR nepúšťa. "Ľudia stále tvrdia, že KĽDR je skutočne komunistickou krajinou a ľudia majú zakázané tam cestovať," povedal Rodman po prílete do Pekingu. "Nech sa čokoľvek v politických vzťahoch medzi krajinami stalo, nie je to moja záležitosť. Ja som len športovec, mám záujem prísť do tej krajiny ako osoba. To je celé."  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies