Kim Čong-un povýšil svoju sestru do najvyššieho vedenia štátu

NETKY.SK • 9 Október 2017, 08:31 • 2 min
Kim Čong-un povýšil svoju sestru do najvyššieho vedenia štátu

PCHJONGJANG - Severokórejský líder Kim Čong-un dal svojej sestre väčšie právomoci tým, že sa stala súčasťou najvyššieho vedenia štátu.

slovakia

left justify in out

Kim Jo-čong, najmladšia dcéra zosnulého vodcu Kim Čong-ila, nahradila svoju tetu ako členka všemocného politbyra Kórejskej strany práce. Doteraz Jo-čong pôsobila ako vysokopostavená členka strany. Jej povýšenie oznámil vodca Kim na víkendovom straníckom mítingu.

Tridsaťročná Jo-čong sa často objavuje na verejnosti po boku svojho brata. Už aj doteraz zastávala vplyvnú funkciu zástupkyne šéfa propagandy. Predpokladá sa, že má na starosti verejný imidž svojho brata. Spojené štáty na ňu za jej podiel na cenzúre a porušovaní ľudských práv v krajine uvalili sankcie. Jediná komunistická dynastia Kimovcov vládne v Severnej Kórei nepretržite od jej založenia v roku 1948.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies