Kim Čong-un opäť navštívil ostrovy na frontovej línii

NETKY.SK • 3 September 2013, 10:48 • 2 min
Kim Čong-un opäť navštívil ostrovy na frontovej línii

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un už tretíkrát za posledný rok navštívil ostrovy v oblasti spornej námornej hranice s Juhom, kde si prezrel novovybudované vojenské objekty.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informovala oficiálna Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA), podľa ktorej Kima na ostrovoch Čchangčä a Mu pri pobreží Žltého mora taktiež podrobne informovali o "nepriateľských pozíciách" a "cieľoch" na juhokórejskej strane. Najnovšia návšteva sa však niesla v menej dramatickej atmosfére ako v marci, keď komunistický líder pohrozil "vyhladením" blízkeho juhokórejského ostrova Pängnjong.

Oblasť pri západnom pobreží Kórejského polostrova bola v uplynulých rokoch dejiskom viacerých krvavých incidentov. V roku 2010 došlo v blízkosti ostrova Pängnjong k potopeniu jednej z lodí juhokórejského námorníctva, ktoré si vyžiadalo životy 46 členov posádky. Ostrá paľba v bezprostrednej blízkosti hranice v rovnakom roku vyprovokovala útok na ostrov Jonpchjong, kde severokórejské strely usmrtili štyroch ľudí. Krátko po sebe nasledujúce udalosti zvýšili napätie medzi znepriatelenými republikami, ktoré sa od skončenia konfliktu v 50. rokoch nachádzajú stále vo vojnovom stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona