Kim Čong-un navštívil zrekonštruované protiamerické múzeum

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 08:43 • 2 min
Kim Čong-un navštívil zrekonštruované protiamerické múzeum

PCHJONGJANG - Severokórejský líder Kim Čong-un si prehliadol múzeum venované údajným zločinom spáchaným ozbrojenými silami Spojených štátov počas kórejskej vojny. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Kim sa prešiel po novozrekonštruovanom múzeu v meste Sinčon pri príležitosti blížiaceho sa 62. výročia od podpisu prímeria, ktorým sa ukončil tento vojenský konflikt, napísala štátna tlačová agentúra Jonhap.

 

Predmety vystavené v múzeu ilustrujú zločiny, ktoré mali americké jednotky spáchať počas vojny v rokoch 1950-53, vrátane údajného vyvraždenia 35.000 Severokórejčanov v Sinčone. Kim počas návštevy v tejto kultúrnej inštitúcii vyzval podľa médií kurátorov múzea, aby zintenzívnili jeho protiamerické zameranie. Spojené štáty by podľa Kimových slov mali "zaplatiť za krv preliatu Kórejčanmi".

 

Kim ďalej vyjadril túžbu po tom, aby sa Severná Kórea "pomstila nepriateľovi" za jeho "odporné zverstvá", dodala agentúra Jonhap.

 

Presný termín vodcovej návštevy v múzeu severokórejské médiá nešpecifikovali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies