Kim Čong-un na oslavy do Moskvy nepríde

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 12:02 • 2 min
Kim Čong-un na oslavy do Moskvy nepríde

MOSKVA - Severokórejský vodca Kim Čong-un budúci týždeň nepríde na veľkolepé oslavy 70. výročia víťazstva nad nacistickým Nemeckom v Moskve.

slovakia

left justify in out

Podľa štvrtkových slov hovorcu ruského prezidenta Dmitrija Peskova sa líder ázijskej krajiny napriek pôvodnému prísľubu rozhodol zostať doma v Pchjongjangu. Peskov tvrdí, že tak urobil v súvislosti s "vnútornými záležitosťami" krajiny. Jeho vôbec prvá zahraničná cesta po prevzatí moci v roku 2011 sa tak neuskutoční.

 

Účasť na moskovských oslavách, ktorým bude dominovať očakávaná veľkolepá vojenská prehliadka na Červenom námestí, prisľúbilo približne 25 medzinárodných lídrov vrátane najvyšších predstaviteľov Číny, Indie, Vietnamu či Srbska. Naopak, nemecká kancelárka Angela Merkelová a ďalší pozvaní lídri členských krajín EÚ pozvanie odmietli.

 

Dôvodom je vlaňajšia anexia ukrajinského polostrova Krym Ruskom a prebiehajúci konflikt na východe Ukrajiny medzi vládnymi jednotkami a povstalcami podporovanými Moskvou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona