Kim Čong-un je už v Rusku, stretne sa s Putinom

NETKY.SK • 24 Apríl 2019, 06:20 • 2 min
Kim Čong-un je už v Rusku, stretne sa s Putinom

SOUL - Severokórejský líder Kim Čong-un sa o tomto čase už nachádza v Rusku, kam pricestoval kvôli stretnutiu s Vladimirom Putinom.

slovakia

left justify in out

Kim Čong-un vycestoval z krajiny do Ruska kvôli summitu, ktorý má absolvovať s tamojším prezidentom, Vladimirom Putinom. Ten by sa mal konať vo Vladivostoku, ale až zajtra, teda 25. apríla. Severokórejské agentúry zverejnili fotografie lídra lúčiaceho sa so svojim ľudom na železničnej stanici pred odchodom do Ruska.

 

img

 

Kima sprevádza delegácia na najvyššej úrovni, pričom cestu absolvovali spoločne na jeho špeciálnom vlaku podobne, ako keď sa mal vo Vietname stretnúť s americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

 

Rokovania by sa mali niesť predovšetkým v téme denuklearizácie Kórejského polostrova a zaistenia bezpečnosti pre oblasť juhovýchodnej Ázie. Preberať by sa však mali aj bilaterálne vzťahy, ale tiež politický, hospodársky, kultúrny a humanitárny program.

 

img

 

Poradca Kremľa Jurij Ušakov predtým povedal, že Rusko by rado videlo pokrok v "pozitívnych trendoch" ako sú záväzok Severnej Kórey netestovať balistické rakety a chcelo by tiež prispieť k "priaznivému prostrediu na dosiahnutie spoľahlivých dohôd týkajúcich sa Kórejského polostrova".

 

Vladimir Putin sa s Kim Čong-unom stretnú prvýkrát. Posledné stretnutie lídrov Ruska a KĽDR totiž prebehlo ešte v roku 2011, kedy sa Kimov zosnulý otec, predošlý severokórejský líder Kim Čong-il, stretol s vtedajším ruským prezidentom Dmitrijom Medvedevom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies