Kim Čong-un chce do Ruska poslať svojho blízkeho spolupracovníka

NETKY.SK • 14 November 2014, 07:56 • 2 min
Kim Čong-un chce do Ruska poslať svojho blízkeho spolupracovníka

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un údajne čoskoro vyšle do Ruska svojho osobitného veľvyslanca, napísala dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

O plánovanom vyslaní Čoj Rjong-hia do Ruska informovala severokórejská tlačová agentúra KCNA, avšak neuviedla, kedy by sa cesta mala uskutočniť, a aký je jej účel. Rusko a Severná Kórea stále udržujú priateľské vzťahy, aj keď už nie až také srdečné ako za čias Sovietskeho zväzu, keď Moskva poskytovala Pchjongjangu významnú pomoc a podporu. Lepšie vzťahy s Ruskom by pre Severnú Kóreu mohli znamenať posilnenie jej ekonomiku.
      

Čoj Rjong-hi - tajomník vládnucej Kórejskej strany práce - je vo všeobecnosti pokladaný za jedného z najbližších spolupracovníkov Kim Čong-una. Ako Kimov zvláštny vyslanec navštívil vlani Peking, kde sa stretol s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom, ktorému oznámil, že Severná Kórea by sa znovu chcela zapojiť do pozastavených rozhovorov o jadrovom odzbrojení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies