Kim Cattrall si zahrá v divadelnej hre Linda

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 12:29 • 2 min
Kim Cattrall si zahrá v divadelnej hre Linda

BRATISLAVA - Britsko-kanadská herečka Kim Cattrall si zahrá v pripravovanej divadelnej hre s názvom Linda. Predstavenie uvedú v decembri v londýnskom Royal Court Theatre. Pre 58-ročnú predstaviteľku Samanthy Jones v seriáli Sex v meste (1998–2004) a následných filmoch o živote štvorice žien v New Yorku bude rola znamenať návrat na londýnske divadelné dosky.

slovakia

left justify in out

Cattrall v predstavení stvárni titulnú úlohu, ktorá je marketingovou manažérkou v kozmetickej spoločnosti. Vo veku 55-rokov si ale Linda uvedomí, že jej kariéra i súkromný život sa už nikam neposúvajú. Hru napísala Penelope Skinner a o jej inscenovanie sa postará Michael Longhurst.


Kim Cattrall sa narodila v Anglicku, v troch rokoch sa však s rodinou presťahovala do Kanady. Do Anglicka sa napokon vrátila, keď mala 11 rokov. Vo filme debutovala v roku 1975 snímkou Rosebud. Neskôr si zahrala v tituloch ako Columbo: Ako vytočiť vraždu (1978), Policajná akadémia (1984), Senzi finta (1985), Veľké problémy v Malej Číne (1986) a ďalších. Svetoznámou sa stala vďaka spomínanému seriálu Sex v meste a celovečerných filmov Sex v meste: Film (2008) a Sex v meste 2 (2010). Za stvárnenie Samanthy Jones ju päťkrát nominovali na Primetime Emmy a štyrikrát na Zlatý Glóbus, pričom jednu nomináciu premenila na víťazstvo. Zahrala si aj v snímke Muž v tieni (2010). Na divadelných doskách debutovala v roku 2010 v Londýne v predstavení Private Lives.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies