Kik plánuje presunúť svoju aplikáciu zo siete Ethereum na Stellar

NETKY.SK • 18 December 2017, 20:00 • 2 min
Kik plánuje presunúť svoju aplikáciu zo siete Ethereum na Stellar

ONTARIO – Spoločnosť Kik, ktorá vyvinula mobilnú chatovaciu aplikáciu, plánuje presunúť svoju sieť Kin tokenov z platformy Ethereum na Stellar. Informáciu potvrdil generálny riaditeľ Ted Livingston.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zakladateľ spoločnosti v živom vstupe na YouTube povedal, že blockchain Etherea, na ktorej je aplikácia momentálne založená, nie je schopný rozšírenia na úroveň, ktorú Kin potrebuje. Okrem toho sú tam ďalšie problémy, kvôli ktorým chce presunúť aplikáciu na sieť Stellar, ktorá bola predstavená v roku 2014 a vytvoril ju spoluzakladateľ Ripple Jeb McCaleb.

 

img

 

Ted Livingston

 

Livingston v príhovore dokonca zašiel tak ďaleko, že blockchain Etherea prirovnal k dobám, keď začínal dial-up internet. Kik oznámil, že uvažuje o presune na iný blockchain už od októbra, pričom spoločnosť uviedla problémy so škálovaním Etherea, ako hlavnú príčinu toho, prečo táto sieť nebudem asi tým správnym riešením.

 

Livingston tiež uviedol, že ich aplikácia Kin so svojimi zhruba 10.000 užívateľmi dosiahla hranice možností, ktoré dokáže sieť Ethereum zvládnuť. Ďalším faktorom plánovaného prechodu na inú sieť je spoľahlivosť platformy Ethereum a poukázal tým na nedávne preťaženie siete v dôsledku populárnej aplikácie CryptoKitties.

 

img

 

"Stellar bol postavený chlapcami z Ripple a to, čo sa nám na ich sieti páči je to, že je ako stvorená pre aplikáciu akou je Kin," povedal Livingstone vo videu. "Nie je ako sieť Ethereum, ktorá sa snaží byť všetkým a pre všetkých, čo ju robí všeobecnou a pomalou."

 

Kik bude počas nasledujúcich niekoľkých týždňov testovať škálovateľnosť a spoľahlivosť siete Stellar. Hovorca spoločnosti Kik povedal, že obmedzený počet užívateľov začne používať aplikáciu od konca decembra, čo predstavuje malé oneskorenie kvôli preťaženiu siete Ethereum aplikáciou CryptoKitties.

 

Predpokladá sa, že ak budú testy úspešné, tak by sa aplikácia postavená na Stellare mohla spustiť všetkým používateľom v druhom štvrťroku 2018.

 

 

 

Na správy zareagovala aj kryptomena Stellar Lumens, ktorá po zverejnení plánov spoločnosti Kik posilnila takmer o 100%, z pôvodných 0,154 na 0,298 USD, v priebehu štyroch dní. Aktuálne sa Stellar obchoduje na úrovni 0,263 USD a celková trhová kapitalizácie je 4,7 miliardy dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies