Kiddove dve alternatívy: Knicks alebo koniec kariéry

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 09:22 • 2 min
Kiddove dve alternatívy: Knicks alebo koniec kariéry

NEW YORK - Legenda basketbalovej NBA Jason Kidd zúžil svoju najbližšiu budúcnosť na dve alternatívy: buď ukončí kariéru, alebo sa vráti do New Yorku, v ktorom pôsobil v minulej sezóne.

slovakia

left justify in out

"Plánujem byť naďalej súčasťou Knicks, ale stále uvažujem aj o konci. Ešte som neurobil definitívne rozhodnutie," poznamenal 40-ročný všestranný rozohrávač počas charitatívnej akcie na Manhattane na podporu gramotnosti. Kidd zažil katastrofálny záver sezóny, keď vyšiel bodovo naprázdno v posledných desiatich stretnutiach play-off, v ktorom New York v semifinále Východnej konferencie stroskotal na Indiane. 

Holohlavý dirigent hry Kidd mal v uplynulom ročníku priemer 6 bodov a 3,3 asistencie na zápas, po 1391 dueloch kariéry sú jeho čísla neporovnateľne vyššie - 12,6 bodu a 8,7 asistencie. Rodák zo San Francisca sa druhý rok po sebe stal držiteľom ocenenia Sportsmanship Award za vzorné reprezentovanie ideálov športu na palubovke i mimo nej a fair play hru. V minulosti pôsobil v Dallase, Phoenixe a New Jersey. S reprezentáciou USA získal zlato na olympijských hrách v Sydney 2000 a Pekingu 2008. Až neuveriteľne vyznieva konštatovanie, že vo všetkých 56 stretnutiach vrátane priateľských, na ktoré nastúpil v americkom drese, ani raz nepocítil trpkosť prehry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona