Kid Kovács v profiringu najbližšie v septembri v Nemecku

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 12:03 • 2 min
Kid Kovács v profiringu najbližšie v septembri v Nemecku

BRATISLAVA - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács víťazstvom na body zvládol 21. júna v Galante duel so Saidom Mbelwom z Tanzánie, čím mu pribudli potrebné body do rebríčka.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný pästiar SR (nar. 20. 6. 1977) si tým zreálnil šancu na zápas o titul vo svetovej organizácii WBC, ktorým by chcel zakončiť rok 2013.
Dosiaľ v profiringu nezdolaný Kovács s bilanciou 23 víťazstiev (z toho 14 pred časovým limitom) sa aktuálne dozvedel termín a dejisko najbližšieho duelu, ktorý odboxuje v Nemecku. Informáciu poskytla agentúre SITA Petra Bohuslavská, ktorá je aj manažérkou "Tomi Kid teamu." 

"Cez víkend som dostal od matchmakera skvelú správu. Bola ňou ponuka k ďalšiemu stretnutiu, ktoré by sa malo konať začiatkom septembra v meste Saarbrücken. O tejto ponuke som vedel už vopred, nevedel som však, kedy by sa ďalší zápas mal uskutočniť. Moja odpoveď bola preto jednoznačná: výzvu som prijal, hoci mi ešte neoznámili meno môjho súpera," uviedol "Tomi" Kovács, ktorý si trúfa na 24. triumf v profiringu. 

Boxer s prezývkou "Kid" už začal s osemtýždňovou prípravou na spomenutý duel. "Hneď som si zaradil nový tréningový plán, do ktorého som sa pustil od dnešného dňa. Zamením doterajšiu dvojfázovú prípravu za systém intenzívneho trénovania - tri dni po sebe tréning a následne jeden deň voľna. Všetko je detailne rozpracované. Keďže som momentálne bez svojej telocvične, museli sme spolu s trénerom zohľadniť všetky maličkosti, aby som plynule prešiel na tieto zmeny. Priestory mojej telocvične momentálne prechádzajú rozsiahlou rekonštrukciou, do tej som sa sám pustil ešte pred oznámením ponuky k zápasu. V telocvični sú dnes bojové podmienky, ale aj napriek týmto zmenám nechcem nič podceniť," dodal Tomáš Kovács, ktorý je profesionálny majster sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF (v decembri 2009 v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga) a európsky šampión v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO (vo februári 2011 zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy, pozn.). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies