Kid Kovács počas 24-hodinovky v Žiline aj proti hercom

NETKY.SK • 3 September 2013, 10:19 • 2 min
Kid Kovács počas 24-hodinovky v Žiline aj proti hercom

BRATISLAVA - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács má pred sebou ďalší diel projektu "Slovensko do rukavíc".

slovakia

left justify in out

Po premiére v rodnej Galante a následných akciách v Banskej Bystrici, Humennom, Liptovskom Mikuláši a Bratislave bude šiestou zastávkou pästiara s prezývkou "Kid" a jeho tímu v rámci 24-hodinového maratónu Žilina. Ring postavia v priestoroch obchodného centra Mirage, akcia sa začne v piatok 6. septembra o 15.00 h a potrvá bez prestávky až do nasledujúceho dňa - sobotňajšieho popoludnia (7. 9.). Agentúru SITA informovala prostredníctvom tlačovej správy marketingová manažérka "Tomi Kid teamu" Petra Bohuslavská.

Hoci sa Tomáš Kovács sústredí najmä na duel o titul svetového šampióna v poloťažkej váhe verzie WBA (23. novembra bude v čínskom Macau jeho súperom Beibut Šumenov z Kazachstanu, pozn.), rozhodol sa neprerušiť sériu maratónov. "Od apríla sa snažím propagovať box v rôznych kútoch Slovenska. Ja a moji zverenci máme už spoločne odboxovaných neuveriteľných 120 hodín. Je to pekné číslo, ale krajší je pocit, že môžeme takýmto spôsobom ľudom ukázať naživo a trochu v inom svetle náš šport. Odkedy som dostal ponuku na titulový zápas, nemôžem prestať myslieť na nič iné a už som častokrát myšlienkami v Macau. Začal som aj s novým plánom kondičnej prípravy a rozplánovaný mám každý jeden zo zostávajúcich 83 dní. Veľa som rozmýšľal nad tým, či by som nemal prerušiť našu tour počas prípravy alebo pokračovať podľa plánu. Novembrový duel so Šumenovom je pre mňa veľmi dôležitý, a preto si nemôžem dovoliť žiadne chyby alebo náhodné zranenia," uviedol 36-ročný T. Kovács a pokračoval: "Toľko energie, koľko mi na týchto maratónoch odovzdávajú moji fanúšikovia a to, akou sme si navzájom motiváciou, ma presvedčilo, aby som pokračoval ďalej. A tak sa teraz pripravujeme na Žilinu. Na toto mesto mám mnoho spomienok z vojny, potom som boxoval za Žilinu aj v extralige. To je však už dávna minulosť, no teším sa, že si budem môcť trochu zaspomínať." 

Na blížiacom sa podujatí v Žiline nebudú chýbať ani obľúbení herci: dlhoročný priateľ slovenského pästiara Martin Mňahončák či Marek Majeský. Prvý menovaný sa pred necelými dvoma rokmi odhodlal vyzvať "Tomiho" na exhibičný duel a smelo vstúpil do ringu. Majeský zažije premiéru medzi povrazmi. "Každý maratón je iný a jedinečný. Veľmi sa teším z podpory známych osobností, ale aj tých menej známych, ktorí si prídu vyskúšať môj ring. Mal som v ňom už športovcov, hudobníkov, tanečníkov, seniorov, deti, a tak ma napadlo, že ešte sme v ringu nevideli hercov. Hneď som si spomenul na môjho veľmi dobrého priateľa Martina Mňahončáka, s ktorým už mám za sebou jeden exhibičný duel. Výber na Žilinu bol teda jasný," dodal Tomáš Kovács. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies