Kid Kovács na galavečere v Žiline proti Maďarovi Béresovi

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 08:31 • 2 min
Kid Kovács na galavečere v Žiline proti Maďarovi Béresovi

BRATISLAVA - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš "Kid" Kovács opäť vstúpi do ringu. Stane sa tak v rámci akcie Gala Night Thaiboxing, ktorá sa uskutoční v sobotu 26. apríla v DOXXbet aréne v Žiline.

slovakia

left justify in out

Súperom 36-ročného rodáka z Galanty (nar. 20. júna 1977) bude maďarský pästiar a držiteľ bronzovej medaily z OH 1992 v Barcelone Zoltán Béres, prezývaný Babyface. Agentúru SITA informovala marketingová manažérka Tomi Kid team-u Petra Bohuslavská s tým, že spomenutý súboj v hmotnostnej kategórii nad 90 kg je vypísaný na 6 kôl a do Gala programu v Žiline ho zaradili ako predposledný piaty v poradí.

 

"Môj debut v ťažkej váhe a súperove skúsenosti budú pre mňa výzvou. Ja však staviam na svoju rýchlosť, v ktorej budem mať výhodu. Pred Zoltánom mám síce rešpekt, ale jednoznačne si verím. Chcem zvíťaziť," uviedol pred stretnutím T. Kovács. Populárny "Kid" sa naposledy predstavil vo "vážnom" zápase vlani 14. decembra, keď v americkom San Antoniu podľahol technickým k.o. v 3. kole v dueli o titul svetového šampióna v poloťažkej hmotnostnej kategórii organizácie WBA Beibutovi Šumenovovi z Kazachstanu a po 23 víťazstvách utrpel vôbec prvú prehru v profesionálnom ringu. 

 

Štyridsaťštyriročný Zoltán Béres (nar. 19. januára 1970) je mimoriadne skúsený pästiar, v súčasnosti má na konte takmer stovku zápasov v profiringu. V jeho bilancii je 44 víťazstiev (z toho 17 k.o.), tri remízy a 49 prehier. V prostredí medzi profesionálmi sa Béres pohybuje už od roku 1998. "Jeho pýchou je bronzová medaila z olympijských hier v Barcelone 1992, ktorú si vybojoval v poloťažkej váhe. V amatérskom ringu má za sebou viac ako 300 duelov," doplnila informácie Petra Bohuslavská. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona