'Kid' Kovács chce v San Antoniu uspieť proti Šumenovovi

NETKY.SK • 13 December 2013, 16:01 • 2 min
'Kid' Kovács chce v San Antoniu uspieť proti Šumenovovi

SAN ANTONIO - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš "Kid" Kovács nastúpi v sobotu večer 14. decembra miestneho času (v noci na nedeľu SEČ) v americkom San Antoniu na duel o titul svetového šampióna v poloťažkej hmotnosti prestížnych organizácií WBA a IBA. Súperom 36-ročného rodáka z Galanty (nar. 20. júna 1977) bude aktuálny šampión Kazach Beibut Šumenov. Duel je vypísaný na 12 kôl a uskutoční sa v hale Alamodome v rámci galavečera Danger Zone.

slovakia

left justify in out

"Prijal som výzvu, toto je moja životná šanca. Do boxu dávam strašne veľa a konečne cítim zadosťučinenie za moje doterajšie snaženie. Som veľmi šťastný, že som mohol dostať takúto príležitosť, ktorá neprichádza často. Nemám strach a odmietam prehru. Taký je môj cieľ, odhodlal som sa pre víťazstvo urobiť všetko," povedal dosiaľ v profiringu nezdolaný T. Kovács, ktorý má na konte 23 víťazstiev, z toho 14 pred časovým limitom. Naposledy sa slovenský borec predstavil 21. júna v Galante a na body si poradil so Saidom Mbelwom z Tanzánie.

Tomáš Kovács je síce profesionálny majster sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF (v decembri 2009 v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga) a európsky šampión v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO (vo februári 2011 zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy), v sobotu večer však očakáva najťažší duel v doterajšej kariére. "Beibut je veľmi kvalitný boxer, vyznačuje sa veľkou silou v ringu. Ja som skôr technický pästiar, vynasnažím sa uspieť," skonštatoval ďalej "Kid" Kovács na margo duelu so Šumenovom, žijúcom v Las Vegas, ktorý absolvoval v profiringu dosiaľ 14 súbojov s bilanciou 13 víťazstiev (z toho 8 k.o.) - 1 prehra. Tridsaťročný Kazach je od januára 2010 šampiónom WBA, odkedy si majstrovský opasok udržal v ďalších troch dueloch. Naposledy bol v súťažnom ringu vlani v júni.

Kovácsa však pred "životným" stretnutím sprevádzali značné problémy: najskôr s vízami do USA, potom aj na ceste do dejiska duelu, navyše sa mu "zapatrošila" batožina. "Ešte minulý týždeň v piatok predpoludním nemal ´Tomi´ víza a hrozilo, že neodletí podľa plánu a rezervovaného letu v pondelok 9. decembra. Napokon sa to na veľvyslanectve v Bratislave všetko dobre skončilo,“ uviedla pre agentúru SITA marketingová manažérka "Tomi Kid team-u" Petra Bohuslavská.

Podľa nej však "trampoty" pokračovali. Pôvodná trasa letu Budapešť - Londýn - Dallas - San Antonio sa nezrealizovala. "Po Londýn to bolo v poriadku, lety do Dallasu však boli pre zlé počasie zrušené. Slovenská výprava sa musela rozdeliť na dve skupiny. Z britskej metropoly po dlhšom čakaní odcestovali do Washingtonu, kde museli prespať. Okrem toho, že im tam nedorazila batožina, vypukol požiarny poplach a hotelových hostí evakuovali. Po obhliadke hotela príslušnými zložkami, príchode požiarnikov a upokojení situácie mohli ísť konečne do postelí,“ informovala ďalej Petra Bohuslavská a doplnila: "Ráno sa ´naši´ presunuli na letisko a po 3,5 hodinách konečne dorazili do San Antonia. Pokiaľ ide o batožinu, nie všetci ju majú, dôležité je, že Tomáš už áno. Trochu bol z celej situácie znechutený, ale chce zabojovať. Vo štvrtok sa už stretol na tlačovej konferencii priamo s Beibutom Šumenovom.“

Okrem spomenutého slovensko-kazašského súboja, ktoré otvorí sobotňajší program, sú v San Antoniu plánované aj ďalšie tri zápasy: Adrien Broner (USA) - Marcos Rene Maidana (Arg.), Keith Thurman (USA) - Jesús Soto Karass (Mex.) a Léo Santa Cruz (Mex.) - Cesar Seda (Portor.).

"O podujatie je veľký záujem. Zápasy odvysiela v priamom prenose americká televízna stanica Showtime," dodala Petra Bohuslavská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies