Kickbox-MSJ: Bratislava privíta mládežnícku elitu, medailové ambície Slovákov

NETKY.SK • 6 September 2012, 06:56 • 2 min
Kickbox-MSJ: Bratislava privíta mládežnícku elitu, medailové ambície Slovákov

Kickbox-MSJ Bratislava privíta mládežnícku elitu, medailové ambície Slovákov - Ostatné športy Bratislavská HANT Aréna sa v dňoch 11. 15.

slovakia

left justify in out

imgBratislavská HANT Aréna sa v dňoch 11.-15. septembra stane Mekkou svetového mládežníckeho kickboxu, keďže sa tu v tomto termíne uskutočnia WAKO Majstrovstvá sveta juniorov a kadetov. Slovensko bude mať na šampionáte početné zastúpenie s medailovými ambíciami.
      Prezident Slovenského zväzu kickboxu a šéf organizačného výboru Peter Onuščák v rozhovore pre TASR uviedol, že pôjde o vôbec prvé MS v tomto športe na území Slovenska. "Máme prihlásených okolo 2200 účastníkov z 50 krajín sveta, z organizačného hľadiska to teda nie je jednoduchá záležitosť. Už teraz môžeme hovoriť o rekordnom šampionáte, pričom ešte stále sa nám prihlasujú ďalší účastníci. Na zorganizovanie šampionátu sme pritom mali iba pol roka, naša pôvodná kandidatúra bola dvojročná. Napriek tomu som presvedčený, že všetko prebehne v poriadku," uviedol.
      V priamych súbojoch si to na šiestich tatami a v dvoch ringoch rozdajú mladší kadeti a kadetky (10, 11, 12-roční) v semi contacte, starší kadeti a kadetky (13, 14, 15-roční) v semi a light contacte a juniori, juniorky (16, 17, 18-roční) v semi, light contacte a kick lighte (tatami športy) a v ringu vo full contacte, low kicku a podľa pravidiel K-1 (v ringu mladší juniori 15, 16-roční a starší juniori 17, 18-roční). Usporiadateľskú krajinu budú reprezentovať 67 pretekári. "Medailových ašpirantov budeme mať medzi chlapcami i dievčatami tak v kadetskej, ako aj juniorskej kategórii. Ambície máme aj v ringových disciplínach. Samozrejme nebude to jednoduché, príde sem svetová elita vrátane ruskej, maďarskej, britskej či talianskej výpravy. Možno som priveľký optimista, ale verím, že sa nám podarí zdvojnásobiť bilanciu z minuloročných ME juniorov a kadetov, kde naši reprezentanti získali 11 medailí," vyhlásil.
      Po skončení bojov na šampionáte mal celý bratislavský program vyvrcholiť finálovým galavečerom K1 Empress Ligy, ktorý sa však z technických príčin neuskutoční. "Pre nás sú samozrejme prioritou MS. Keby nastal problém tu, bol by to vážny problém. Takto sa v princípe nič nedeje, finále Empress Ligy sa jednoducho uskutoční v náhradnom termíne," vysvetlil.
      Podujatie odštartuje v utorok o 10.00 h slávnostným otvorením, po ktorom sa začnú vyraďovacie boje. Tie budú pokračovať do štvrtka, v piatok prebehne semifinále v jednotlivých kategóriách a prvá časť finále. Druhá finálová časť sa uskutoční v sobotu. Vstup pre divákov je počas celej doby trvania šampionátu voľný.

      program WAKO MS kadetov a juniorov v kickboxe:
      utorok 11.9., 10.00 h - slávnostné otvorenie, 12.00 h vyraďovacie boje
      streda 12.9., 10.00 - vyraďovacie boje
      štvrtok 13.9., 10.00 - vyraďovacie boje
      piatok 14.9., 10.00 - semifinále a 1. časť finále
      sobota 15.9., 10.00 - 2. časť finále

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies