Kia začala v tomto roku vyrábať na Slovensku už druhý nový model

NETKY.SK • 24 August 2012, 11:28 • 2 min
Kia začala v tomto roku vyrábať na Slovensku už druhý nový model

Kia začala v tomto roku vyrábať na Slovensku už druhý nový model - Slovensko Automobilový závod Kia Motors Slovakia so sídlom v Tepličke nad Váhom neďaleko Žiliny začal v tomto kalendárnom roku s výrobou v poradí už druhého nového modelu. Priestranné rodi

slovakia

left justify in out

imgAutomobilový závod Kia Motors Slovakia so sídlom v Tepličke nad Váhom neďaleko Žiliny začal v tomto kalendárnom roku s výrobou v poradí už druhého nového modelu. Priestranné rodinné vozidlo sa má stať kľúčovým produktom pre podporu pokračujúceho medziročného rastu výroby.
      „Sportswagon predstavuje ďalší dôležitý míľnik v presadzovaní našej značky na európskom trhu. Výrobné linky na spustenie jeho sériovej výroby sme pripravovali od začiatku tohto roka. Verím, že nový model uspokojí očakávania európskych zákazníkov a vďaka tomu naplníme plán vyrobiť v tomto roku 285.000 automobilov,“ uviedol prezident Kia Motors Slovakia Eek-Hee Lee.
      Za prvých sedem mesiacov tohto roka vyrobili v Tepličke nad Váhom viac ako 167.000 vozidiel, čo predstavuje 11-% medziročný rast. Vyprodukovali aj viac ako 266.000 motorov, o 24 % medziročne viac. Nový predĺžený model je kombináciou atraktívneho dizajnu a funkčnosti, má zosilnenú karosériu, priestrannejší interiér a nižšiu spotrebu paliva.
      Dvojtýždňovú letnú odstávku využila spoločnosť Kia Motors Slovakia na inštalovanie výrobných liniek a prípravu budúcoročnej výroby ďalšieho nového trojdverové modelu pro_cee’d. V predchádzajúcich mesiacoch bolo 28 zamestnancov na školení v juhokórejskom výskumno-vývojovom centre v Namyangu, aby sa oboznámili s novým modelom a jeho montážou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona